Fodtøj

Grupperummene er børnenes legeområde, og derfor vil vi gerne, at man tager fodtøjet af eller tager overtræksfutter på, inden man går ind i grupperummene.

Fødselsdage

kan enten holdes i vuggestuen eller børnehaven, hvor forældrene medbringer f.eks. frokost eller frugt/en snack, eller den enkelte gruppe kan bliver inviteret hjem på besøg.

Gruppeopdelt

Børnene er inddelt i tre grupper: Vuggestuegruppen (Rollingerne) for de 0 – 2 årige, mellemgruppen (Radiserne) for de 2 – 3 årige og en storebørnsgruppe (Rødderne) for de 3 – 6 årige. Børnene er inddelt i disse grupper i forbindelse med måltider og aldersvarende aktiviteter, men vi laver ofte aktiviteter to til tre grupper sammen, da vi oplever at børnene lærer meget af at være sammen på tværs af alder. Op til skolestart vil der blive lavet en førskolegruppe, som har en del aktiviteter for sig.

Køkkenet

findes i det store børnehaverum. Her tilbereder vi morgenmad, formiddags- og eftermiddagsmad og frokost til vuggestuebørnene.

Sidste nye kontrolrapport hænger i vinduet i gangen ved siden af indgangen, så den er synligt udefra. Her er det muligt at se sidste nye smileykontrol fortaget af fødevarestyrelsen.

Mad

De 0-2 årige indgår i vores økologiske fuldkost ordning medmindre de får specialkost. Børn over 3 år, som går i Radisegruppen, har mulighed for at tilkøbe fuldkost for 481 kr pr måned. De 3-6 årige hos Rødderne skal selv medbringe madpakke til frokost, men kan tilkøbe økologisk formiddags- og eftermiddagsfrugt og hjemmebagte boller. Alle børn, som møder inden 7.45, får tilbudt morgenmad.

Rygepolitik

Vores rygepolitik lever op til Loven om røgfrie miljøer. Der er rygeforbud på Livets Børns matrikel. Dette gælder ikke kun i Livets Børns åbningstid, men også til eftermiddags-, aftens og weekendarrangementer.

Solcreme

Børnene skal være smurt med solcreme hjemmefra på solskinsdage.

Vi sørger for at børnene bliver smurt til middag/efter middagslur med astma-allerig godkendt solcreme.

Læs mere under vores solpolitik.

Sove

De 0-3 årige sover i egen, medbragt barnevogn i vores soveskur. De 3 årige sover indenfor i det ene vuggestuerum. De begynder deres middagslur med at få læst historie sammen med de større børnehavebørn, der har middagshvil i samme rum.

Tøj og skiftetøj

Vær opmærksom på, at børnene let kan blive snavsede, når vi leger, maler og tumler i Livets Børn. Vi opfordrer derfor forældrene til, at børnene har tøj på, som gerne må blive slidt og beskidt.

Børnene bedes medbringe skiftetøj, som passer til vejret.