Fodtøj
Grupperummene er børnenes legeområde, og derfor vil vi gerne, at man tager fodtøjet af eller tager overtræksfutter på, inden man går ind i grupperummene.

Fødselsdage
Kan enten holdes i vuggestuen eller børnehaven, hvor forældrene medbringer f.eks. frokost eller frugt/en snack. Eller den enkelte gruppe kan bliver inviteret hjem på besøg.

Gruppeopdelt
Børnene er inddelt i tre grupper: Rollingerne for de 0 – 3 årige, Radiserne for de 2 1/2  – 4 årige og Rødderne for de 4 – 6 årige.
Rollingerne går indtil sig selv ca kl. 7.45. Radiserne og Rødderne deler det store rum, og holder oftest morgensamling sammen, men fra formiddagsmaden og indtil middagshvil er børnene inddelt i deres grupper, medmindre vi laver formiddags aktiviteter sammen.
Et par gange om ugen har to grupper aktiviteter sammen, da vi oplever at børnene lærer meget af at være sammen på tværs af alder.
Op til skolestart bliver der lavet en førskolegruppe, som indimellem har aktiviteter for sig, og som er med i Rød tråd en gang om ugen på skolen. Fra februar og indtil 1. maj, hvor de begynder i 00.

Køkkenet
Findes i det store børnehaverum. Her tilbereder vi morgenmad, formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad til alle børnene.
Morar arbejder tre dage om ugen i køkkenet, hvor hun tilberede varmt mad og laver madpakker til Rødderne på deres turdag.

Sidste nye kontrolrapport hænger i vinduet i gangen ved siden af indgangen, så den er synligt udefra. Her er det muligt at se sidste nye smileykontrol fortaget af fødevarestyrelsen. Livets Børn har Elite Smiley.

Mad
Alle børn indgår i vores økologiske fuldkost ordning medmindre de får specialkost.
De børn, som møder inden 7.45, får tilbudt morgenmad, som består af havregrød med smør og kanel.
Formiddagsmad består af hjemmebagte boller og frisk frugt.
Frokosten variere mellem varmt mad og rugbrødsmadder. På opslagstavlen i gangen hænger ugens madplan.
Eftermiddagsmaden består af rugbrød med smør eller peanutbutter og frisk frugt.

Rygepolitik
Vores rygepolitik lever op til Loven om røgfrie miljøer. Der er rygeforbud på Livets Børns matrikel. Dette gælder ikke kun i Livets Børns åbningstid, men også til eftermiddags-, aftens og weekendarrangementer.

Solcreme
Børnene skal være smurt med solcreme hjemmefra på solskinsdage.
Vi sørger for at børnene bliver smurt til middag/efter middagslur med astma-allerig godkendt solcreme.
Læs mere under vores solpolitik.

Sove
De 0-3 årige sover i egen, medbragt barnevogn i vores soveskur. De 3 årige sover indenfor i det ene vuggestuerum. De begynder deres middagslur med at få læst historie sammen med de større børnehavebørn, der har middagshvil i samme rum.

Tøj og skiftetøj
Vær opmærksom på, at børnene let kan blive snavsede, når vi leger, maler og tumler i Livets Børn. Vi opfordrer derfor forældrene til, at børnene har tøj på, som gerne må blive slidt og beskidt.

Børnene bedes medbringe skiftetøj, som passer til vejret.